КОНКУРС 2024

Делегација Европске уније у Републици Србији је и ове године организовала наградни конкурс за видео радове средњошколаца, у склопу публикације „Европски дневник“ – конкурс, под називом „Европа и ја“. Конкурс је инспирисан публикацијом о Европској унији коју Делегација Европске уније реализује по 14. пут уз подршку Министарства за европске интеграције и Министарства просвете.

Ученице и ученици из целе Србије послали су више од 50 видео радова и показали своје вештине у видео продукцији, приповедању прича и дигиталним медијима на неке од теме као што је ЕУ и Србија, ЕУ у твом свакодневном животу, Митови о ЕУ, Људска права, Образовање и спорт, Животна средина и климатске промене, Дигитални свет и иновације, Култура, Јединствено тржиште ЕУ и заштита потрошача – све оне теме које су обрађене у публикацији „Европски дневник“.

Наградни конкурс трајао је од 1. фебруара до 1. априла 2024. године, а стручни жири, састављен од представника Делегације Европске уније у Републици Србији, Министарства за европске интеграције Републике Србије као и ЕУ Инфо центра, одабрао је четири најбоља рада пристигла на овогодишњи конкурс. Више информација пронађите овде.