Животна средина и климатске промене су важне / 106

Школа: Гимназија
Наш тим је изабрао тему „Животна средина и климатске промене су важне“ зато што желимо да подсетимо наше вршњаке да брину о животној средини јер ће се у супротном сусретати са сличним проблемима као Нађа и Вики. Кроз видео смо представиле један обичан дан тинејџера. Желеле смо да укажемо на свакодневне грешке, како тинејџера тако и свих осталих људи, које директно или индиректно загађују нашу планету и жива бића која се налазе на њој, укључујући и нас, људе, који смо једини прави загађивачи.
Тинејџерка Нађа не води рачуна о природи. Она не обраћа пажњу на лоше поступке све док… За њу као и већину тинејџера ношење торбе није у тренду, одговарајуће боје, подсећа на старије… Вожња превозних средстава загађује околину, али то није важно јер је мрзи да устане и да прошета до продавнице. Али у ситуацији када треба да прошета са другарицом, шетња не представља проблем. За њу рециклажа није важна… Дезодоранс је један од производа који имају лош утицај на планету, али Нађа не обраћа пажњу на то тако што га користи у великим количинама….
Другарица Вики је та која тренутно испашта због оштећене планете. УВ зрачење је јаче због оштечења озонског омотача па лоше утиче на кожу. Поред већег УВ зрачења навеле смо још два проблема, а то су загађење ваздуха и река, као и угроженост живих бића у њој. За ове тинејџерке проблем представља и уништено место за дружење.
Лик мајке представља особу која брине о животној средини. Поред тога, она је узор ћерки и врши утицај да се њено лоше понашање према природи промени. Родитељи су узор деци и уколико су они ти који очување природе сматрају важном, већа је вероватноћа да ће и њихова деца.
Нађа се под утицајем родитеља променила по питању очувања природе. Гледаоци, да ли ћете и ви?

Evropskidnevnik
Evropskidnevnik