Очисти Европу / 180

Школа: Техничка школа Пирот
Наш тим је за конкурс “Европа и ја” изабрао тему “Животна средина и климатске промене су важне”, зато што желимо да на најзанимљивији могући начин подигнемо свест о заштити животне средине, али и о највечим потешкоћама са којима се суочавају одредјене државе Европске Уније. Вршили смо истраживања о проблемима и покушали смо да играчима свих узраста то пренесемо на најлакши и најзанимљивији могући начин.

Наша идеја је прављење интерактивне апликације, у виду квиза, који ће вас научити који су то највећи проблеми који утичу на животну средину, и шта узрокују климатске промене које утичу на цео свет. Такође, поред питања о еколошким проблемима животне средине, ту су и питања о природним знаменитостима тих држава и занимљивостима о њима. Поред питања и квиза, налази се и текст са појашњењем о еколошким проблемима те државе.

Квиз се састоји од 4 питања за сваку од држава које смо убацили у интерактивни квиз, то јест апликацију. Све државе су откључане, осим Републике Србије, која се откључава тек након решавања квизова за све остале државе у апликацији. Кликом на маркер изнад државе, отварају се и квиз и текст. Редослед решавања квизова, то јест држава није битан. Уколико играч не реши тачно питања везана за Србију, игрица га враћа на почетак. “Прогрес бар” се пуни када се реши одредјени део игрице.
Интерактивна апликација и квиз има за циљ, не само да се подигне свест о загадјењу и његовим негативним утицајем на животну средину, већ и да играчи свих узраста науче нешто о проблелима, али и природним знаменитостима тих држава.

Као крајњи исход решавања свих квизова закључно са питањима о Србији, играчу се приказује порука са честиткама за успешно завршену игру, и за ново стечено знање о еколошким проблемима и природним знаменитостима одредјених држава Европске Уније.

Evropskidnevnik
Evropskidnevnik