Бумеранг / 131

Школа: Гимназија Бечеј


Природа све враћа!
Да ли заиста мислимо да овим темпом загађивања имамо шансу за боље сутра? Или сутра уопште? Баш као што бацимо бумеранг и он нам се врати, тако ће нам се сопствени немар усмерен ка природи кад тад вратити. Сваки наш поступак који учинимо на штету природе одразиће се на будућност. А будућност је у нашим рукама!

Овим радом желимо да утичемо на индивидуалну и колективну свест младих и да подстакнемо на акцију у циљу очувања заједничког дома, планете Земље којој је наша помоћ неопходна. Климатске промене представљају претњу свим живим облицима живота на Земљи. Предузимање акције је први конкретан корак у борби против еколошких проблема.
Наш рад се састојао од прикупљања углавном биолошки неразградивог отпада и управо указује на оно што ружи наш дом. Плава боја симболизује бескрај и распрострањеност отпада и зато се она чинила најаутентичнијим избором. Постепени прелаз до црне боје симболизује могући исход или “почетак краја”, суноврат који ми по сваку цену морамо да избегнемо. Симболика бумеранга је веома значајна, јер нам говори да сваки негативан утицај на природу представља негативан утицај на нас саме. Човек својим поступцима уништава све изворе свог постојања… како су очи огледало душе, тако је природа огледало друштва.

Да ли сте се некада запитали како ваши поступци могу утицати на животну средину? Како ћемо саопштити будућим генерацијама да ништа нисмо предузели поводом тога? Имамо ли оправдања? Неопходно је да реагујемо што пре, јер природа све враћа.

Музика из видеа:

Ode to Joy – Imagine Music
Masterpieces, Vol. 1
2020 Imagine Music
Released on: 2020-12-04
Composer: Imagine Music

Сва ауторска права придржана.

Evropskidnevnik
Evropskidnevnik